Ponekad je teško razmišljati o hrani, posebno kada ste na strogoj ishrani, zar ne? Biti gladan nije dobra ideja, jer tada imate tendenciju da jedete preterano i postaje nemoguće boriti se sa iskušenjem da zgrabite nešto ukusno i kalorično. Ovde smo nabrojali hranu koju možete jesti tokom dana bez da brinete o dobijanju težine jer sadrže minimalnu količinu kalorija.

Krastavci

image
Krastavci sadrže puno vode. Sveži hrskavi krastavci imaju značajne zdravstvene prednosti. Kora krastavca sadrži većinu njihove hranljive vrednosti, naročito beta-karotena, što je dobro za vaše oči. Zato je bolje da ih ne ljuštite ako su domaći.

Belance

 

image
Možete jesti belanaca koliko god želite, jer vam pomažu da dugo ostanete siti. Ako ste na dijeti izbegavate da ih pržite na ulju.

Celer

image
Da li znate da je skoro 95% celera voda? Takođe je veoma bogat vitaminom K i preporučuje se za jelo kada je svež, jer gubi većinu svojih korisnih svojstava u roku od pet dana od ubiranja.

Rukola

image
Ima samo 10 kcal u 2 vezice rukole. Pomaže vam da postanete tanji bez da šteti vašem zdravlju. Možete kombinovati rukolu sa belim sirom i maslinovim uljem.

Listovi salate

image
Listovi salate su puni vitaminima A i C, kao i folnom kiselinom i gvožđem. Skoro da nemaju kalorija, a njihova potrošnja u velikim količinama neće vam dati dodatnih kilograma.

Grašak

image
Da li znate da šolja graška sadrži samo 35 kcal? On je prilično bogat i vlaknima i proteinima.

Jagode

image
Još jedan bitan proizvod za sve one koji gube težinu. Jagode su bogate kalijumom i vlaknima i imaju antiinflamatorna svojstva.

Grejpfrut

image
Grejpfrut je ogromna pomoć, posebno na tržištu gubljenja kilograma. Pomažu u stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Oni su puni vitamina C, i veoma su od pomoći u smanjenju tih dodatnih centimetara oko struka.

Narandže

image
Svi znamo da su one najpoznatije po sadržaju vitamina C. Ali da li znate da su bele stvari pod kožom narandže, pune vlakana? Taj beli sadržaj pomaže u smanjenju holesterola. Prema tome, preporučljivo je da ne skidate taj deo kad konzumirate narandže.

Borovnice

image
Borovnice imaju više antioksidanata nego bilo koji drugi plod. Dakle, porcija borovnica će vam pomoći da uravnotežite svoju ishranu. Ova hrana sadrži jako malo kalorija, tako da ne morate da brinete o riziku od dobijanja težine.

Kokice

image
Jedna porcija kokica nikada neće uticati na vaše telo. Ali, uverite se da uopšte ne dodajete maslac!

Paradajz

 

image
Paradajz je bogat likopenom, vitaminima A, C i B2, folnom kiselinom, vlaknima, hromom i kalijumom. Oni su praktično bez kalorija i pružaju nam razne hranljive sastojke od vitalnog značaja za naše zdravlje.

Brokule

image
Brokule su najbolja hrana za ljude koji žele izgubiti težinu. Pored vitamina A, C, E i K, one ​​sadrže približno 20% vaših dnevnih potreba za vlaknima.

Karfiol

image
Karfiol je odličan izvor vitamina C i K. Najzdraviji je kada se jede sirov.

Izvor slika: 24viralphotos.com