Samo jedna od njih je ZA CEO ŽIVOT!

Postoji priča da se svako od nas u životu stvarno zaljubljuje samo tri puta, i da nam je svaka od tih ljubavi potrebna kako bismo sazreli i prepoznali i zadržali gospodina Pravog kada konačno dođe u naš život.

Prva od tih ljubavi pretpostavljate da dolazi kada smo mladi, za većinu je to bilo već u srednjoj školi. U pitanju je idealizovana ljubav – ona prva prava kada nismo ni sigurni kako sve treba da izgleda, ali sve nam se čini kao iz bajke. Ulazimo u vezu sa verovanjem da će to biti naša jedina ljubav jer duboko u sebi verujemo da nam je ova ljubav suđena.

Druga ljubav bi trebalo da bude teška. Ona koja će nas naučiti važnim lekcijama. Ova ljubav boli i potrebno je vreme da se oporavite i krenete dalje.

Nekad je ovakva veza nezdrava, neizbalansirana i iscrpljujuća. Ali sa druge strane ovakva veza može biti i vrlo strastvena i uglavnom stvara osećaj zavinosti. Izdržavamo ružno u nadi da ćemo uskoro doživeti i nešto lepo. Ovo je veza za koju bismo voleli da je prava, ali ako iskreno sagledate situaciju, shvatićete da nikako ne može da bude prava ljubav.

Treća ljubav pojavljuje se neočekivano. Ona nam uglavnom izgleda pogrešno i uporno je upoređujemo sa prethodnom vezom. Ovakva ljubav dolazi sa takvom lakoćom da ne možemo da poverujemo da je to uopšte moguće. Vezu koju uspostavljamo ne možemo da objasnimo rečima i ona nas jednostavno obara sa nogu jer je ni u najluđim snovima nismo planirali. Pronašli smo savršenu osobu i stvari su jednostavno legle na svoje mesto. Ne zamaramo se očekivanjima jer se partner ponaša baš onako kako treba. Nismo je tako zamišljali i ne pridržava se pravila koja smo sebi nametnuli i uglavnom se pitamo da li je to stvarno ono pravo.

Međutim ova ljubav je prava ljubav.Možda nećemo svi tokom života osetiti sve tri vrste ljubavi, neki su srećnici pa posle prve shvate da je to i ona prava, dok se drugi okreću u krug…

U svakom slučaju ne morate nužno proći kroz sve vrste. Možete i ostati uz prvu ljubav jer ona izgleda dobro i usrećuje. Možete i ostati sa drugom i većito se boriti s vetrenjačama. A možete i da napravimo izbor i da verujete u treću.

Izvor: prvisaznaj.com