1,Siri Bjorkesett,Dok je većina djevojaka sa liste poznata po svom igranju odbojke, Norvežanka Siri Bjorkesett je najpoznatija po svom izgledu, budući da je neki smatraju najzgodnijom odbojkašicom koju su vidjeli.

2,Sanne Keizer,Holanđanka Sanne Keizer, bila je članica U-18 ekipe koja je osvojila svjetsko prvenstvo, dok je kasnije najviše dosegnula do nastupa na Olimpijadi, i to bez nekih posebnih uspjeha.

3,Marta Menegatti,Italijanska igračica odbojke na pijesku rođena 16 avgusta 1990 godine, sa prelijepim licem i osmijehom osvaja publiku čak i prije nego što zaigra odbojku Najveći uspjeh joj je bilo kvalifikovanje za Olimpijske igre u Londonu, gdje je njen tim zaustavljen u grupnoj fazi takmičenja.

SLIKA3

2,Rachel Wacholder,Jedna od najboljih profesionalnih odbojkašica, istovremeno je poznata i po svom atraktivnom izgledu Rachel Wacholder dolazi iz Laguna Beacha i kao odbojkašica se može pohvaliti sa titulom najbolje defanzivne igračice na pro turnirima.

SLIKA2

1,Gabrielle Reece,Možda i najljepša odbojkašica svih vremena Amerikanka Gabrielle Reece, u srednjoj školi je oborila sve rekorde u blokovima, od kojih mnogi stoje neosvojeni i dan danas,kasnije se doselila u New York gdje je počela karijeru modela i profesionalne odbojkašice,uporedo je osvajala brojna priznanja na odbojkaškom terenu i punila magazine ljepote svojim fotografijama, a svojevremeno je čak krasila i naslovnicu Playboya.

SLIKA1