Pjevačica Edita Aradinović bila je nedavno u centru skandala kada joj je zaprijećeno kaznom većom od 100.000 eura zbog prekida ugovora sa produkcijom u kojoj je provela pet godina, a kako prenose mediji, Aradinovićeva se naprasno predomislila, pa će karijeru kao solo pjevačica nastaviti u istoj produkciji.

Naime, Edita i vlasnici produkcije Miloš Roganović i Filip Miletić, poznatiji kao „aspirinci“, kao i advokati obje strane, u nekoliko navrata su se sastali kako bi se dogovorili o poslovnom planu, poslije čega su riješili da nastave saradnju, samo pod drugačijim uslovima.

– Editi je teško pala odluka da raskine saradnju sa „aspirincima“, ubrzo su počeli i ozbiljni problemi sa zdravljem, zbog čega je ishitreno donijela važne poslovne odluke. Ipak, dali su joj vremena da razmisli i dok se nije javno oglasila o napuštanju produkcije, oni nisu angažovali advokata. Ona, međutim, ni sama nije znala šta je sve bilo u ugovoru koji je potpisala sa produkcijom prije pet godina i kakve su posljedice njegovog kršenja. Kad se malo bolje uputila u sve, odlučila je da još jednom razmisli koliko joj je pametno da na takav način završi saradnju – priča izvor blizak pjevačici koji dodaje da je nezavidna finansijska situacija u kojoj se našla ipak prevagnula i dovela do ponovne saradnje.

– Slava i nastupi koju su joj „aspirinci“ donijeli nisu mala stvar. Koliko god da je radila, Edita je dosta zarađivala na nastupima. Navikla je da živi po tim mjerilima. Ipak, po raskidu saradnje, došli su problemi. Tužba od 100.000 eura i zabrana pjevanja koji su joj prijetili nisu mala stvar. Znala je da neće moći sa tim da izađe na kraj, imala je vremena da razmisli, uzela je advokata i njen jedini zahtjev bio je da karijeru nastavi van grupe, što su oni prihvatili – završava izvor.

Ta saznanja potvrdio je i vlasnik produkcije Filip Miletić.

– Istina je! Edita više neće nastupati u bendu, već karijeru nastavlja samostalno. To je bio njen zahtjev i mi smo se sa tim složili. Još nisu donijete te posljednje izmjene po aneksu ugovora, ali sa Editom i njenim advokatom ugovorili smo veći dio detalja u vezi sa novom saradnjom i u nekoliko tačaka jeste došlo do izmjena. U svakom slučaju, o tome ćemo moći više da kažemo kada sve bude i zvanično završeno. Detalje u vezi sa izmjenama i te posljednje odluke donijet ćemo ubrzo, potrebna je potvrda sa druge strane i to je sve – rekao je Miletić.

izvor: expresstabloid.ba