Najveći i najskuplji kruzer na svetu koji je ikada napravljen za nekoliko dana kreće na svoje prvo krstarenje

Kruzer “Simfonija mora” kompanije “Rojal Karibijan” trenutno se nalazi u luci u Malagi, Španija, piše Dejli mejl.

Ogromni brod, koji je samo 20 metara kraći od Empajer Stejt Bildinga u Njujorku, težak je 228.000 tona i dugačak 362 metra. Sa širinom od 66 metara, visinom 70 metara i 2.750 putničkih kabina može da ugosti oko 6.800 putnika i 2.000 članova posade.

Na kruzeru se nalazi i jedinstveni porodični apartman na dva nivoa, koji nudi dovoljno mesta za osam osoba. Svaka od njih ovde će imati ličnog batlera. U ovom delu broda nalazi se tobogan uz pomoć kojeg gosti mogu da stignu sa gornjeg na donji nivo, zid od Lego kocki od poda do plafona, kao i stolove za vazdušni hokej i ping-pong.

Foto: Royal Caribbean

Gosti u apartmanu mogu da se opuste u privatnom bioskopu sa ekranom od 85 inča ili da igraju neke od igrica iz kolekcije. Gostima je na raspolaganju i ogromni hidromasažni đakuzi na terasi sa pogledom na okean.

Na “Simfoniji mora” postoji čak 8 paluba, 20 restorana i više od 6 barova, a u jednom će robot spremati koktele.

Gostima nikada neće biti dosadno jer su im na raspolaganju žičara, klizalište, teren za mini golf, planinarenje, simulator surfovanja i kuglana.

Royal Caribbean

U večernjim satima gosti će moći da uživaju u savremenom pozorištu u predstavama i nastupima kao što se održavaju na Brodveju.

Na brodu postoje kazino, desetospratni tobogan i park s 12.000 biljaka, kao i ogromni vodeni bioskop. 

Royal Caribbean

Izgradnja velelepnog broda koštala je oko milijardu evra, a napravljen je u brodogradilištu u Francuskoj. “Simfonija mora” pridružiće se sestrinskom brodu “Harmonija mora”, a njima će se uskoro pridružiti treći brod takve vrste, čija isporuka je zakazana za 2021. godini.

“Simfonija mora”, koji je 25. brod u vlasništvu kompanije “Rojal Karibijan”, povešće goste na prvo krstarenje Mediteranom u aprilu. Tokom krstarenja pristaće u lukama u Španiji, Francuskoj i Italiji.

Royal Caribbean

Brod će se 24. novembra vratiti u svoju matičnu luku u Majamiju na Floridi.

Pogledajte video:

izvor: telegraf.rs